jag var lyckligt ovetande.

10.12.2016 kl. 17:32

 

Eftersom vi med klassen just nu är mitt uppe i vår filmproduktion så spenderar jag nästan varje vaken timme på diverse inspelningsplatser och funderar mig tokig på bildvinklar. 

På grund av mina intensiva dagar har jag gått omkring glatt ovetande om den debatt om psykisk ohälsa som florerar i Finlandssvenska bloggare-gruppen. Men ikväll råkade jag tyvärr snubbla in på startskottsinlägget. 

Jag blev så otroligt ledsen och ville bara skrika högt när jag läste igenom inlägget. Det känns alltid som en sådan käftsmäll när någon förminskar psykisk ohälsa på det där sättet. Alla hemska minnen från två år tillbaka när jag knappt orkade stiga upp på morgonen blixtrade framför mina ögon igen. All den skam som jag kände för att jag led av psykisk ohälsa kom tillbaka. Jag trodde att jag fått en tillräcklig distans till min tidigare sjukdom vid det här laget, men den här debatten gjorde mig helt förbannad. Jag har skyllt på mig själv helt tillräckligt under de senaste åren för att nu ångra att jag inte ”tänkt tillräckligt positivt och inte uppskattade det jag hade”. Alltså va? 

Arghhh. Bara sluta shamea psykisk ohälsa, okej? Det var allt. Den debatten förtjänar inget mer av mig.

 

 

... ....
Kommentarer (3)
Håller med! Läste också först just igenom startinlägget och dess kommentarer och känner ganska lika som du. Fick en obehaglig känsla i hela kroppen, fy fan alltså. Synd att man inte kan göra lite cmd+z på hjärnan, hade gärna lämnat det hela oläst faktiskt.
Mimo10.12.16 kl. 19:48
Jag blev helt förbryllad när jag läste igenom kommentarerna. Tänk att så många har en så otroligt ignorant syn på psykisk ohälsa, också sådana personer som jag tidigare tyckt att ha verit helt vettiga.
10.12.16 23:43
Usch jag blev så chockad av hela debatten, hur kan så många tycka så här?? Men bestämde ganska snabbt att sluta läsa, blev alldeles för arg och upprörd. Det är bara för dumt.
Malin12.12.16 kl. 08:51
Det var ett bra val. Så mycket dumt har blivit skrivet.
13.12.16 18:57
var också ovetande tills jag läste det här inlägget. lider inte själv av några så hemskt stora problem, men lite triggered blir man av allas brist på empati och förstånd. man borde ju ändå vara kapabel av att förstå sig på andra än en själv. människor får såklart uttrycka sig, men med många av dom här känns de som om dom bara förstör den utvecklingen som gjorts i det hela. nämligen att psykisk ohälsa är något man borde ta på allvar.
bringthenoise13.12.16 kl. 20:13
jag ursäktar att du nu måste ta del av den här idiotin :D jag har nu nått den punkten att jag tycker det hela är så absurt så man nästan inte kan ta det på allvar mera. det är mer skrattretande.
14.12.16 21:17