födelsedagshelg.

21.11.2016 kl. 07:21

 

Hej, hej måndag! Jag tycker vi börjar den här veckan med att se tillbaka på festligheter. Det här veckoslutet har det firats många födelsedagar i flera omgångar. 

 

På torsdagen var det Tuomas födelsedag. Jag tvingade honom att fira från morgon till kväll. Jag blir alltid så förundrad över att människor inte vill ha så mycket extra på sina födelsedagar. Jag brukar leka ödmjuk och okrävande på min dag, men egentligen vill jag ha full uppmärksamhet och uppvaktning hela dygnet. Tydligen gäller det här inte alla.

Förutom att jag väckte Tuomas med sång långt innan hans väckarklocka ringde, så åt vi middag på Tårget.  

På fredagen ordnade vi pizza party och lyckades få till riktigt lyckade pizzor, om en får säga det själv. Tunna och knapriga med väldigt god fyllning. Såå gott. Mitt bästa knep är att ringla balsamico över pizzan när man tagit ut den ur ugnen.

Här äter Fanny, Danne, Hanna och jag koncentrerat våra pizzor. Efter en stund av matkoma gick vi för att fira ytterligare två novemberbarn. Alla har födelsedag nu(?*).

*valentine's day :--)

Eftersom jag i min party planner-iver lovat att baka en kinuskikaka till Tuomas, hade jag inget annat val än att verkställa det på lördag. Det var första gången jag antog en sådan kakutmaning, och hörrni, de här old school bakverken är inget man bara slänger ihop med en vänsterhand. Men en tårta blev det i alla fall.

Mitt mästerverk blev inte så vackert, men som tur är tilräckligt gott för att bjuda över gäster på tårtkalas. Notera att jag prytt kakan med hela 27 ljus. Tuomas tyckte inte att det var någon idé med ljus ifall det inte var rätt antal :---)

På söndagen köpte jag en dyr klänning och åt nepalesisk mat. Inte dåligt det heller. 

Nu hoppas vi att den här nästsista novemberveckan behandlar oss väl.

 

... ....
Kommentarer (2)
Att bli firad på min födelsedag är bland det värsta jag vet. Jag gillar inte alls att vara i centrum eller att få gåvor, eftersom jag ofta känner att jag inte är värd dem eller behöver nåt sånt.

Jag förundras hur någon vill bli uppvaktad och att någon vill att folk ska ta tiden att fira en eller t.ex. köpa presenter.
C21.11.16 kl. 16:21
Alltså jag förstår att det kan kännas obekvämt att fira sig själv. Jag föredrar nog att det är någon annans fest. Men samtidigt blir jag nog besviken ifall det inte är något extra på min födelsedag. Alla andra dagar är ju så otroligt gråa och lika så varför inte, på ett kanske lite onödigt sätt, göra en dag speciell? Jag tror det är farligt att börja spekulera allt för mycket vad man är värd eller inte. Såna tankar ger mig bara existentiell ångest och dålig självkänsla. Och det finns det helt tillräckligt av i det här samhället.
22.11.16 17:53
Mja, men jag funderar också varför det är just födelsedag en borde fira. Det är ju inte som om en har åstadkommit något själv, utan en råkade födas den dagen. Det borde ju typ vara de som fött en som borde firas känns det som.
C23.11.16 kl. 16:20
Födelsedagsfirandet har så långa anor så jag har svårt att veta vad som är grunden till det. Om inte det fanns skulle det säkert finnas någon motsvarande dag man skulle fira.
26.11.16 12:49