en jag-lista.

03.11.2016 kl. 21:28

 

 

På restaurangen
Den som väljer ganska säkra rätter som jag vet att jag ska tycka om. Jag är också den som aldrig skulle våga klaga på maten och skicka tillbaka den, även om jag vet att det är helt okej och ingen tar illa upp. 

På nattklubben
För några år sedan var jag den som stod på dansgolvet från midnatt till pilkku och yrade omkring väldigt mycket. Numera vill jag hänga med vänner i något hörn och dricka öl.

I klädbutiker
Går jag helst ensam eller med mamma. Jag tycker om att strosa omkring i butiker i lugn och ro mitt på dagen när ingen annan är där. Jag har svårt att shoppa på riktigt med vänner. Kan inte riktigt fokusera. 

På flygplan
Sover jag från lyftning till landning. När jag flög till Island såg jag till att inte ha en podcast i öronen som jag verkligen ville höra, eftersom jag ändå bara hör början. Däremot hatar jag flygplatser. Jag tycker inte alls om den oberäkneliga, stressiga miljön där man själv har noll kontroll över läget.

På café
Sitter ofta och pratar med en kompis i evigheter och dricker en latte fast jag egentligen skulle vilja dricka vanligt bryggkaffe. 

I skolan
Just nu är jag väldigt aktiv och ambitiös. En riktig plugghäst. Jag följer med noga under föreläsningarna och svarar på alla frågor. Det kan hända att jag för tillfället är lite störande aktiv om man skulle fråga mina klasskamrater, men whatever. Jag är här för att lära mig. 

I ett förhållande
Jag är nog ganska generös och tycker om att både ge och göra fina saker åt min kille. När jag har en dålig dag eller känner mig ledsen kan jag bli lite needy och kräva mycket uppmärksamhet. Dessutom glömmer jag ibland att det inte går att läsa mina tankar.

I matbutiken
Jag vill ha mycket tid när jag går i matbutiken. Jag brukar ofta ha en inköpslista på telefonen, men vill att det ska finnas rum för ändrade planer. Jag vill kunna strosa i lugn och ro och plocka med mig något halvt onödigt som jag får feelis för i butiken.

På morgonen
Trött och sur. Tål inte höga ljud och vill inte prata. Helst lyssnar jag på en lugn podcast medan jag äter morgonmål, väljer kläder och sminkar mig.

På kvällen
Beror lite på vad jag har gjort. Men jag är oftast som piggast på kvällen kring tio och skulle kunna utföra vad som helst då.

På bussen
Om vi talar Onnibus sitter jag helst på andra våningen längst fram och lyssnar på en podcast tills jag somnar. 

På jobbet
Jag har en väldigt hög arbetsmoral och jobbar effektivt. Ibland lite för effektivt för att jag är rädd för att ses som lat. Jag är född till duktig flicka och arbetsnarkoman. Därav ren en utbrändhet i bagaget. Wuuhuu.

Just nu
Ligger jag i min säng och jämrar mig över att jag IGEN är förkyld. Hur är det ens möjligt? Mitt immunförsvar har helt sagt upp kontraktet den här hösten. Och just som vi börjat med radio i skolan! Alla mina inslag låter helt rossliga för att det känns som om min hals är full av knivar.

Men jag orkar inte bry mig om det, för imorgon kommer Tuomas till Vasa. Har inte sett honom på tre(!!) veckor. 

 

 

... ....