med kylan kommer pesten.

03.11.2016 kl. 19:00

En dag är det helt som vanligt. Nästa dag ser det ut som om pesten hade invaderat mitt ansikte. På måndagen såg mitt ansikte ut så här. Det var rött och sprucket runt hela min mun. Huden flagnar och svider och jag har svårt att tänka på något annat. Det känns som om allas blickar riktas mot mig. Jag täcker obemärkt munnen med handen. I dag har jag suttit med en fuktkräm och smörjat mitt ansikte var femtonde minut.

Trots att jag annars känner mig som en mycket självsäker person är min atopiska hud något som knäcker mig en aning ibland. Jag vill vara obrydd och inte tänka på att andra ser de torra partierna i mitt ansikte. Där är ju bara lite torr hud! Voi voi att jag inte kan använda läppstift. 

Men jag bryr mig. För det är jobbigt. Och jag är rädd för att det ska bli värre.

 

... ....
Kommentarer (2)
Jag har precis samma problem som du, atopisk hud. Och nu när det har blivit kallare är det som värst, läpparna spricker och hela ansiktet blir snustorrt. Så himla jobbigt. Och precis som du så blir jag också så galet obekväm med mig själv, och det känns som om alla tittar på en..
Nicolina03.11.16 kl. 22:26
Atopisk hud är verkligen så jobbigt! Men man måste bara försöka låta bli att bry sig om att andra ser. De flesta fattar ju att man inte kan något åt det!
04.11.16 17:41
känner också igen mig, fast med akne då :/ är annars ganska bra på att intala mig själv att ingen tittar så noga på ens ansikte att det skulle märkas desto mera men så är det alltid nåt barn på jobbet som motbevisar mig med att fråga "varför har du så mycket prickar i ansiktet?" (händer typ varannan vecka) och så får jag börja om igen. det är svårt att inte bry sig!
julia16.11.16 kl. 15:07
Jag kan tänka mig att det är jobbigt med barn eftersom de är så brutalt ärliga och saknar filter. De flesta vuxna kommenterar ofta först när man själv poängterat det. Men så jobbigt ändå!
20.11.16 18:21