om pojkar och flickor i skolan.

18.10.2016 kl. 22:11

 

Vi sätts in i de här mallarna för hur en pojke och flicka ska vara redan i dagis. De här samhällsstrukturerna är svåra att rubba. Därför är det viktigt att lärare inte medverkar i att befästa stereotypiska könsroller i ett så tidigt skede i livet.

Jag hade mått bra av att mina lärare under min skoltid hade läst de här direktiven som dagens pedagoger nu får. Och det skulle säkert många andra i min klass också.

 

Jag skrev ett inlägg om könsroller och Utbildningsstyrelses handbok om jämställdhet i skolor i mitt senaste Andetag-inlägg. Jag skulle kunna skriva i evigheter om det här ämnet och mina egna erfarenheter i skolan. Man blir ju så otroligt frustrerad.

... ....
Kommentarer (1)
Tummen upp! Bra skrivet!
Milla19.10.16 kl. 23:37
Tack!
25.10.16 00:22