tre ljudböcker.

15.09.2016 kl. 20:48

 

Som jag skrivit någon gång tidigare, tycker jag väldigt mycket om att lyssna på ljudböcker. Ibland kan jag bli frustrerad över att  jag är en så långsam läsare så att historien aldrig tar fart när jag läser "normalt". Därför tycker jag det är skönt med ljudböcker som komplement så att jag lyckas ta del av ännu fler fantastiska historier. 

Under det två veckor jag bott i Vasa har jag hunnit lyssna på tre böcker. 

 

 

En riktig klassiker som på något sätt ändå lyckas vara aktuell trots att den utkom år 1912. Hjärta och smärta fanns även då, och fungerade bra i romanform även då. Dessutom har jag en förkärlek och fascination för samhället i början av 1900-talet. Jag ser fram emot att se filmatiseringen som torde komma ut nu på hösten.

 

 

Den här boken baserar sig på Chimamanda Ngozi Adichies Ted Talks-tal All borde vara feminister. Titeln säger sig självt. Den här tematiken slutar aldrig att vara viktig och aktuell. Boken är väldigt kort så det finns ingen orsak att inte ta sig tid att lyssna/läsa den. 

 

 

Utan personligt ansvar är uppföljaren till den prisbelönta romanen Egenmäktigt förfarande. Som många andra, är jag förtjust i Lena Anderssons personliga stil att porträttera kärlek, eller snarare hopplös kärlek. Samtidigt orsakar båda romanerna flera skamsköljningar då jag känner igen mig i Ester Nilsson...Trots det är de båda läsvärda.

 

Nu ska jag öppna en bok om Tjetjeninen som jag måste läsa för en reportagekurs jag går just nu. Och i natt tar jag bussen till Åbo!

 

... ....