vegetarisk husmanskost.

19.08.2016 kl. 10:49

 

Jag har inte varit hundra procent vegetarian så länge(sedan årsskiftet ungefär), men i flera år så kallad 80%-vege. Orsaken till att jag inte helt lämnade köttet tidigare var för att jag trodde att det inte skulle finnas substitut för de där vissa kötträtterna som jag verkligen tycker om. Nu när jag tänker tillbaka var det nog en väldigt krass motivering för att inte lämna köttet tidigare. Men, men man lever och lär sig! 

En av de där absoluta favoriträtterna med kött har alltid varit köttbullar. Köttbullar innebär så mycket barndomsminnen och nostalgi etc. Därför blev jag så glad när jag stötte på det här receptet. Bestämde mig för att genast prova det, och till min stora glädje blev det helt förträffligt. Så himla gott. Prova bara.

 

Jag använde quornfärs som "kött" och chiafrön som "ägg".

Saltade lite gurka och gjorde rårörda lingon till.

Smeten var enkel att jobba med så bullarna blev runda och fina.

 

Gjorde också en gräddsås gjord på delvis öl som blev mycket god. Den ultimata husmanskosten.

 

... ....