lite flera podcasts.

12.06.2016 kl. 22:26

 

Jag känner ingen som lyssnar på lika mycket podcasts som jag. Varje dag går jag omkring med hörlurar i öronen åtminstone en timme. Jag kan varken städa, diska, gå till butiken eller sminka mig utan att lyssna på någon som pratar i mina öron. 

Jag gjorde förra året en lista över de podcasts jag då lyssnade på. En del finns inte kvar och en del har jag tröttnat på. Men framför allt har min personliga lista utökats en del. De poddarna tänkte jag dela med mig av.

 

Lillelördag - Anitha Schulman och Ann Söderlund diskuterar ganska vågat och öppet om lite vad som helst. Jag tycker att de är väldigt roliga och bjussiga. Och dessutom älskar jag att lyssna på två kvinnor som diskuterar. 

Säker stil - Eftersom jag har ett stort klädintresse är jag självklart nyfiken på ifall Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret kan ge mig några välvalda tips som underlättar mina klädpaniker. Även om jag inte håller med om allt de säger, så har de riktigt bra poänger ibland. Dessutom är de ganska sköna att lyssna på för att de är så proffessionella.

Under huden med Kakan Hermansson - Min drömpodd. En av mina största guilty pleasures är krämer och hudvård. Förutom att Kakan Hermansson är genialisk som människa på andra sätt, så är hon en stor hudvårdsnörd. Hon bjuder in olika gäster till podcasten som hon intervjuar, och så pratar hon självklart om hudvård.

Adam och Kompani - En ganska rolig podd med Adam Alsing, Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. De drar roliga anekdoter och funderar på aktuella fenomen. Skönt att lyssna på när man inte orkar koncentrera sig allt för mycket och vill höra något oseriöst.

Dilan och Moa - Två kvinnliga komiker som diskuterar både högt och lågt och ofta på ett ganska humoristiskt sätt. 

Veckans bläcka - Jenny Hammar och Karin Bastin bor och lever i Los Angeles. De berättar om trender och livet där. Ganska flashigt men kul att lyssna på.

Den fantastiska resan - Bara för att jag är så sjukt nyfiken på Zara Larsson.

Flora & Frida - Flora Wiström och ascoola Frida Vega Salomonsson. Gillar starkt deras podd. Dessutom får man veta mycket göttigt skvaller om deras ganska nyliga uppbrott och nya förelskelser. 

I nöd och lust - Jag vet inte egentligen varför, men jag kan inte få nog av Petra Tungårdens gränslöshet. Den här podcasten diskuterar hon allt om kärlek, dejting och annat för nyfikna öron, med sin kompis Linn.

Drivet - Intervjupodd med framgångsrika kvinnor i Sverige. Hittade den här ganska nyligen men den verkar ha bra potential.

Beijer och Broströms bryderier - Sandra Beijer och hennes kompis Gustav gör ca 15 minuters podcast baserat på en läsarfråga. Personligen tycker jag att den kunde vara längre. Jag gillar att podcaster är längre och ger utymme för poddarna att spinna vidare lite mer eller mindre planlöst kring något ämne. Men roligt med nytt tema varje gång.

 

... ....