vegetarisk lasagne.

02.06.2016 kl. 19:25

 

Den här våren har jag utvecklat en ny bravurrätt - vegetarisk lasagne. Tuomas påstår att det är hans nya favoriträtt och jag är redo att hålla med om att den är i min topp tre för tillfället. Jag utgår från det här receptet men freestylar rätt så mycket och varierar fyllningen varje gång. Men här är på ett ungefär hur jag gör!

(sorry för ganska oaptitliga mobilbilder, men ni förstår vad jag menar)

 

 

Börjar med tomatsåsen för att den ska få puttra så länge som möjligt. Steker lök och vitlök i olja, häller i tomatkross och kryddar ordentligt. Ju längre tomatsåsen får puttra desto bättre blir det! Men det vet väl alla.

 

 

Istället för en vanlig ostsås är det en zuccini-crème fraiche-sås i den här lasagnevarianten. Skär zuccinin i passliga bitar. Häll créme fraichen i en kastrull och lägg zuccinin i. Koka upp. 

 

 

Sätt i riven parmesanost och rör om tills det blir en krämig konsistens som ser ut lite så här.

 

 

Den här gången hade jag valt rödlök och paprika som fyllning. Stek grönsakerna så de mjuknar.  (tips: spenat passar väldigt bra i lasagne)

 

 

Eftersom jag älskar fetaost och sätter det i princip allt jag äter, så vill jag givetvis ha det i min lasagne också. Dessutom hade jag lite vårlök i kylskåpet som måste användas. 

Sen är det bara att varva tomatsås, lasagneplatta(jag brukar använda fullkorn), zuccinisås, fetaost, lasagneplatta, tomatsås, stekta grönsaker, lasagneplattor, zuccinisås och eventuellt lite riven parmesan på toppen. 

Sen hela härligheten i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Ät, njut och toppa med lite rucola!

 

... ....
Kommentarer (2)
Måste testa! Det där såg jättegott ut! :)
Ida03.06.16 kl. 00:24
Gör det! Är verkligen jättegott!
03.06.16 10:55
Mmm, detta måste jag testa! :)
Jenny03.06.16 kl. 11:38
Ja verkligen!
03.06.16 15:37