poesidagar.

11.04.2016 kl. 21:32

 

Under veckoslutet deltog jag som planerat i ett par evenemang i anslutning till Åbo poesidagar. Man måste ju understöda kultur och sina lokala poeter.

 

 

 

På fredagen var det poetry slam i Koulu. Som väldigt partisk åskådare tyckte jag att Hannabanana som skötte sig urbra i tävlingen. Jag är verkligen imponerad över alla som vågar ställa sig upp och läsa sin egen poesi. Standarden var väldigt hög och poesin underhållande. 

Lite oklart hur, men plötsligt råkade vi bli del av en av domarjuryn. Det är inte så lätt att poängsätta andras personliga verk. Men jag tror vi skötte det helt okej. 

 

 

Efter allt domararbete var vi klart värda varsin favoritdryck på Alvar. Speciellt Tuomas som på något vis lyckades poängsätta svensk poesi trots att han knappt kan svenska, haha.

 

 

På lördagen tog jag igen Tuomas under armen och drog honom och hans kompisar till Koulu igen för att lyssna på Vasas Flora & Fauna. Vi trängde oss lite fräckt in i ett hörn i det lilla rummet för att höra bra. Och bra var det. Bäst var det kanske för att vi lyssnat så mycket på dem den senaste tiden. 

Glada gick vi sedan till Dynamo och var nöjda med poesidagarnas program. Mer kultur åt folket!

 

... ....