filmer jag sett och tyckt om den senaste tiden.

24.03.2016 kl. 13:02

 

 

Vie héroïque (2010) - Fransk film som handlar om den musikern Serge Gainsbourgs liv och hans demoner. Allt från ett nazi-occuperat Paris till hans framgångsrika år på 1960-talet. Gainsbourg var verkligen störst i Frankrike under den tiden och skrev till exempel musik tillsammans med sin älskarinna Birgitte Bardot och frun Jane Birkin. 

Ganska typisk fransk lite udda stämning, vilket jag gillar mycket.  Och plus för all 60-tals mode.

 

 

Kill Your Darlings (2013) - En film som om 40-talspoeterna Allen Ginsberg, Jack Kerouac och William Burroughs liv och umgänge. Daniel Radcliffe(som forever and ever kommer vara Harry Potter oberoende vad han än spelar) är en av huvudrollsinnehavarna. Mycket ångest, sjukdom och död, men väldigt fin samtidigt.

 

 

This is England (2006) - En brittisk dramafilm som handlar om unga skinheads i början av 1980-talet i en liten stad i England. Margret Tatcher är premiärminister och anarkisterna är arga. Bra film med en av de bästa barnskådespelarprestationerna jag någonsin sett. Rå brittisk humor blandat med tragik. 

 

 

An Education (2009) - En ambitiös och stencool tonårstjej i en förort i London blir förförd av en mycket äldre man och förändrar hela sitt liv för honom. Mycket vackra miljöer och 60-talsmode. 

 

 

Control (2007) - En svartvit biografi om Joy Divisions sångare Ian Curtis. Mycket ångest, ohanterbara känslor och kärlek. Se den.

 

Så ifall ni inte har något annat att göra under påskhelgen kan ni beta av den här listan och äta knäckebröd med avokado, svartpeppar och färsk koriander.

 

... ....
Kommentarer (1)
Om du gillade This is England rekommenderar jag miniserierna This is England '86, '88 och '90!
C24.03.16 kl. 20:15
Jo gillade den verkligen! Måst ta och göra det!
25.03.16 23:11