klädutmaning.

03.02.2016 kl. 18:21

 

  

 

Jag är väldigt glad över att min lilla kallelse efter outfitbilder faktiskt togs seriöst och nu flödar bloggarna med coola vardagslooks. Tacktacktack. Hannabanana utmanade mig och tog några snabba bilder på mig utanför hanken igår.

 

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Jag fullständigt hatar att frysa så satsar stenhårt på att klä mig varmt då termometern kryper ner till outhärdliga grader. Jag har tjocka leggings under byxorna, dubbla strumpbyxor ifall jag vill ha kjol, yllesockor och överdrivet många lager på överkroppen. I år investerade jag dessutom i en ny super varm vinterjacka och ett par ordentliga vinterskor. Om man fötts på fel breddgrader så måste man kämpa hårt för att inte gå under när det blir kallt.

Vad är din filosofi vad gällande kläder?

Jag klär mig väldigt mycket efter känsla och det som inspirerar mig just i stunden. Jag blir väldigt påverkad av filmer och tv-serier, och får ofta lust att klä mig så jag ska passa in i den miljön. Till exempel när jag såg filmen Monica Z ville jag inget annat än passa in på 60-talet. Och när jag såg filmen The Runaways ville jag bara klä mig som en rockig, cool tjej på 70-talet. Eller när jag lyssnat extra mycket på hiphop känner jag för att vara en riktig räppimuija. Min stil kan alltså variera väldigt mycket, och jag låter den göra det eftersom jag tycker att det är så roligt.

Men allra oftast klär jag mig i svart från topp till tå. Jag har ett imponerande urval av svarta kläder i min garderob som jag samlat under flera år. 

Jag var tidigare en obotlig spontanshoppare men jag gör mitt bästa för att tämja min inre shopaholic. En stor del av min gaderob är ärvda kläder av min mamma, pappa och mommo eller så är de köpta på secondhand.

Vad har du på dig på bilden?

Den här outfiten är inte så intressant men det är en vardagsuniform som jag bär när jag vill ha något extra bekvämt på mig. Jag har på mig en lång svart tröja från Lindex, extra tjocka leggings, Timberlands och en fluffig kofta/jacka/whatever. Den fluffiga jackan köpte jag i Groningen på hösten och har kanske varit mitt mest använda plagg sen dess. Tidigare använde jag den som ytterjacka och nu använder jag den inomhus för att inte gå omkring och vara så frusen.

Hur piffar du upp din look?

Jag var tidigare väldigt bra på stora smycken, blomsterarrangemang i håret och dylikt. Men jag lite trappat ner på accessoarer. Nu låter jag min standard-make up stå ut mera. En ordentlig eyelinervinge och läppstift, och man ser hur piffig ut som helst.

 

Jag utmanar Matilda, Louise och Bring the noise(Elias, jag vet att du redan gjort en version av klädutmaningen. Men jag vet också att du egentligen är en liten fashionista som mycket väl skulle kunna visa upp en outfit eller två).

 

 

... ....
Kommentarer (2)
Jag vet inte om jag kan kalla mig själv fashionista, men du har nog alldeles rätt. Om jag vågar.
Bringthenoise04.02.16 kl. 15:47
JA! BRA! KÖR HÅRT!
04.02.16 16:12
I will do my best ;)
Louise04.02.16 kl. 17:20
Hehe fint fint ;)
05.02.16 18:17