ett veckoslut i groningen.

10.11.2015 kl. 22:59

 

4:30 ringde mitt alarm på fredagen. Svintidigt, men inte alls jobbigt när man vet att man ska till fygplatsen. Trots lite strul med inhiberade flyg och sånt så löste sig allting och himlen var magisk precis innan jag steg på flyget till Amsterdam.

 

 

En flyg och tågresa senare var jag till slut framme i Groingen. Jag gick till mitt gamla universitet där jag hittade Natasha som stod och representerade sin fakultet. Seriös juridikstuderande där.

 

 

Sen tog vi en sväng till marknaden för att köpa billiga grönsaker innan vi gick till Natashas lägenhet. Vi bodde ju förra året tillsammans i ett stort hus för massor med internationella studenter. Men nu bor hon i en lägnhet som hon delar med två andra. Minst sagt lite lugnare. Dessutom bor hon precis intill Noorderplantsoen som är en fin park precis intill Groningens centrum.

 

 

 

Efter lite häng, piff, middag och några glas vin med Helena och Goli åkte vi till en hemmafest med juridikstuderande. Det absolut märkligaste var att fyra andra finländare var på festen. Så konstigt, haha.

Vi fortsatte ut i natten där vi träffade Alex, Antonia och några andra av Natashas studiekompisar och dansade bort den natten. Efter att ha varit vaken i 25 timmar var jag minst sagt ganska mör. Men vi avslutade i alla fall natten, som sig bör, med att sitta på torgets trappor och äta franskisar med majonäs och curryketchup.

 

 

Nästa morgon sov vi länge och åt rostbröd med cream cheese* till morgonmål innan vi begav oss ut på en promenad.

*åt cream cheese hela tiden då jag bodde i Groningen för att det var så billigt och gott

 

 

Vi strosade omkring och diskuterade allt vi inte hunnit dagen innan. Och så gick vi lite i butiker och köpte nagellack och en superglittrig klänning åt mig.

 

 

Vi köpte billiga avocadon och granatäpplen på marknaden. Två perfekta avocadon för en euro - ja tack!

 

 

 

Sen kletade vi på nyinköpt läppstift och gick på restaurang. Älskar att kunna gå ut och äta utan att betala skjortan av sig. Vi mötte upp Alex och satt och chillade med honom resten av kvällen på en uteservering(!!!) innan vi somnade framför netflix.

 

 

På söndagen var vi igen peppade på att gå omkring i parken. Det syns kanske inte på bilderna. Men det var så varmt och skönt i luften. 

 

 

 

Efter all frisk luft var vi värda en ordentlig fikapaus.

 

 

Donuts är bland det godaste jag vet. Punkt. 

Resten av söndagen hängde vi i lägenheten och gjorde en himmelskt god sallad bestående av mango, paprik, granatäpple, avocado, isbergssallad, fetaost och balsamvinäger.

 

 

Nästa morgon packade jag ihop mina saker sa hejdå åt Groningen och tog tåget till Amsterdam och sedan flyget till Helsingfors. 

Och idag på morgonen kom jag till Åbo och det känns som om det enda jag gjort den senaste tiden är att sitta i tåg och flyg. Men så bra veckoslut. Jag är så glad över att jag var spontan och bara köpte biljetterna förra veckan. 

Nu måste jag återgå till verkligheten.

 

... ....
Kommentarer (1)
Ser mysigt ut! Så skönt att komma tillbaka hit och märka att alla blad inte fallit än :)
Nanó11.11.15 kl. 00:11
Ja verkligen! Och att slippa kylan i Finland, om än bara för ett veckoslut :)
11.11.15 11:41